Σεμινάρια

Σεμινάρια

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

                                                            Για να κόψεις δρόμο στο ταξίδι της γραφής…

Στη δημιουργική γραφή κανείς δεν σου υπόσχεται ότι θα γίνεις συγγραφέας. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα σε βοηθήσει να κόψεις δρόμο. Άλλωστε, κάθε γραφή είναι δημιουργική. Αρκεί να είναι πρωτότυπη, απαγκιστρωμένη από τα στεγανά της «επίσημης λογοτεχνίας».

Γιατί εμάς:

  1. Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας Zoom Meetings και μπορείς να τα παρακολουθήσεις από όπου κι αν βρίσκεσαι.
  2. Οι συναντήσεις είναι στη βάση τους εργαστηριακές, με συμπυκνωμένη την απαραίτητη θεωρία.
  3. Μετά το τέλος της συνάντησης, παρέχεται πλούσιο υλικό.
  4. Ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, ο συγγραφέας Λιθοξοΐδης Στέλιος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη δημιουργική γραφή, φέρει τόσο την ιδιότητα του εκπαιδευτικού όσο και αυτήν του καλλιτέχνη.
  5. Τα δίδακτρα είναι εναρμονισμένα με τις ανάγκες της εποχής.
  6. Στο σεμινάριο θα συναντήσεις ανθρώπους με εφάμιλλες ανησυχίες με εσένα.

Για συγγραφείς:

Σε κανένα σοβαρό εργαστήρι δημιουργικής γραφής δεν σου υπόσχονται ότι θα γίνεις συγγραφέας. Ωστόσο, μπορούμε να σου υποσχεθούμε ότι θα γνωρίσεις τις σύγχρονες τάσεις της λογοτεχνίας, ξεφεύγοντας από αυτό που ονομάζεται «μεταμοντέρνο».  Είμαστε της άποψης ότι «στην αρχή μάθε τη θεωρία και ύστερα απόρριψέ την».

Για εκπαιδευτικούς:

Η δημιουργική γραφή δίνει νέα πνοή στις διδακτικές της λογοτεχνίας και της γλώσσας. Οι μαθητές καθίστανται οι ίδιοι δημιουργοί. Εδώ, σωστό και λάθος δεν υπάρχει. Κάθε γραφή αξιολογείται βάσει της πρωτοτυπίας της. Η δημιουργική γραφή, έχει κάνει πλέον την εμφάνισή της, σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. Ωστόσο, η διδακτική της, παραμένει σε μεγάλο βαθμό ένα άλυτο αίνιγμα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι δεν είναι δυνατό να συντονίσει κανείς ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής, αν προηγουμένως δεν έχει περάσει από τη θέση του συμμετέχοντα συνδημιουργού.

Παρέχονται μαθήματα ιδιαίτερα ή σε ομαδικά γκρουπ λίγων ατόμων.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος:

Ο Λιθοξοΐδης Στέλιος γεννήθηκε το ’93 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει δάσκαλος κι εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές αφορούν τη δημιουργική γραφή. Έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων «Τεχνική Ποινή», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Είναι βραβευμένος από το Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και από τις κυπριακές εκδόσεις Ευγνώμων. Αποτελεί τον ιδρυτή κι επιστημονικό υπεύθυνο της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής (βραβείο Unesco & έπαινος από τον Μορφωτικό Όμιλο Πετρούπολης) και της Παιδικής/Εφηβικής Ομάδας Παραγωγής Ταινιών Μικρού Μήκους, στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας. Στο παρελθόν, έχει συντονίσει δεκάδες εργαστήρια δημιουργικής γραφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

-Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων λαμβάνετε βεβαίωση παρακολούθησης από το e-systima ΚΔΒΜ1. 

Στο E-systima πλέον δραστηριοποιούμαστε και στα σεμινάρια ενηλίκων. Τα σεμινάρια θα γίνονται είτε δια ζώσης είτε online. 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ